Met ingang van 1 september begint het nieuwe sportseizoen van Sportstichting Dol Fijn. Ieder jaar stoppen er om diverse redenen een aantal sportvrijwilligers bij Dol Fijn. Veelal zijn dit studenten die het nieuwe schooljaar weer een nieuwe stage moeten volgen. Voor het komende seizoen zijn we dan ook voor diverse sporten op zoek naar vrijwilligers. Mocht u interesse hebben of iemand weten die interesse heeft, neem dan contact op met Annewieke Haverkamp.

Zaterdag 4 maart heeft sportstichting Dol Fijn deelgenomen aan het Fries Kampioenschap G-Bowlen in Heerenveen. De organisatie was dit jaar in handen van Samen Onderweg uit Heerenveen. Met een touringcar en eigen vervoer gngen de deelnemers en vrijwilligers rond half 10 richting Heerenveen. Naast de bowlers van sportstichting Dol Fijn, namen ook de bowlers van Samen Onderweg uit Sneek/Heerenveen en van Spelend Sporten uit Leeuwarden deel aan dit jaarlijks toernooi.

Er streden meer dan honderd bowlers, in 5 verschillende categorieen, voor de hoofdprijzen. Iedereen deed zoals gewoonlijk zijn uiterste best en bij de een werden de strikes en spares wat makkelijker gegooid dan bij een ander. De bowlers van sportstichting Dol Fijn behaalden een 1ste en 3e prijs in de A-categorie en een 3e prijs in de C-categorie. In het totaalklassement wisten onze bowlers de felbegeerde hoofdprijs in de wacht te slepen en mochten ze de grote wisselbeker mee naar Drachten nemen.

Sportstichting Dol Fijn collecteert ook dit jaar weer voor het Fonds Gehandicaptensport. In Nederland zijn er 1.7 miljoen mensen met een handicap. Sporten voor mensen met een beperking is helaas nog niet vanzelfsprekend. De missie van Fonds Gehandicaptensport is om er voor te zorgen dat dit op een dag wel vanzelfsprekend is. Om al die 1,7 miljoen mensen te kunnen laten sporten is veel extra ondersteuning nodig. De opbrengst van de collecte wordt hiervoor gebruikt. De collecteweek is van 26 maart tot 1 april 2017.
Onze sportstichting ontvangt 25% van de opbrengst van de collecte. En omdat wij collecteren, kunnen wij subsidie aanvragen om evenementen te organiseren. Mede hierdoor hebben wij o.a. onze sport&speldag en voetbaltoernooi kunnen organiseren en aangepaste materialen kunnen aanschaffen.
Momenteel hebben we zo'n 25 collectanten. Helaas loopt het aantal collectanten de laatste jaren terug.

Als U ook mee wilt helpen om een zo hoog mogelijk bedrag op te halen voor het Fonds Gehandicaptensport, geef u dan op bij Hillie van Rees.

Alvast hartelijk namens het bestuur.

Penningemeester m/v gezocht

Wegens priveomstandigheden is Rob Cuperus gestopt als penningmeester bij onze sportstichting. Rob is ruim 2 jaar voor onze sportstichting actief geweest. Rob bedankt voor je inzet.

Wij zijn dan ook met spoed op zoek naar een nieuwe penningmeester. De penningmeester werkt nauw samen met onze ledenadministrateur. De ledenadministarteur verzorgt alle betalingen en int de contributies.

De penningmeester draagt zorg voor de volgende werkzaamheden:

-Opstellen jaarlijkse begroting

-Presenteert tijdens de vergaderingen een financieel tussenoverzicht

-Accordeert alle betalingen

-Neemt deel aan de bestuursvergaderingen

-Legt financiele verantwoording af van het financieel jaarverslag aan de accountant.

De werkzaamheden bedragen gemiddeld zo'n 2 a 3 uur per week.

Mocht je interesse hebben of meer willen weten over de functie van penningmeester bij onze sportstichting neem dan contact op met Lucas Dries (voorzitter), Tel: 0512-532784 Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Op 26 november j.l. hield de JCI de Friese Wouden haar Noordlease Rally 2016. De opbrengst van deze Rally was dit jaar bedoeld voor onze sportstichting Dol Fijn.

Afgelopen dinsdagavond werden wij uitgenodigd om tijdens de kerstborrel van de JCI het eindbedrag te vernemen. Hierbij werd bestuurslid Hillie van Rees een cheque van maar liefst € 1250,-- overhandigd.

Dit bedrag zal door onze stichting worden aangewend voor de aanschaf van nieuw informatiemateriaal voor de voorlichting over onze activiteiten op o.a. scholen. Zo willen wij proberen om nog meer mensen met een beperking aan het sporten te krijgen.

Wij zijn de JCI de Friese Wouden dan ook zeer erkentelijk voor deze mooie bijdrage.