Ben jij lid van Drachten Noordoost Friesland, dan kan jij via de Rabo App of Rabo Online Bankieren van 5 t/m 27 september jou stem uit brengen op Sportstichting Dol Fijn. Hoe meer stemmen er op Dol Fijn uitgebracht worden, des te hoger is de bijdrage die wij ontvangen.

Alvast bedankt voor jou steun namens onze deelnemers en vrijwilligers.

Poster Social 262980

Zomervakantie activiteiten van het Sportbedrijf:
De gehele vakantieperiode organiseert het Sportbedrijf elke dag activiteiten voor verschillende leeftijdsgroepen.
Via onderstaande link zijn alle activiteiten, tijden en doelgroepen te vinden. Hierbij kan je ook direct (gratis) aanmelden.

Opgave activiteiten Sportbedrijf

Op vrijdag 29 juli zullen er verschillende activiteiten in de Welle georganiseerd worden in samenwerking met de zwemvereniging DZ&PC waarbij het paralympisch team mogelijk bij aansluit. Dit is specifiek voor de doelgroep aangepast sporten voor kinderen vanaf 6 jaar die in het bezit zijn van een zwemdiploma. Opgave kan via:

Opgave 29 juli

Even lekker sporten… Dat doe je om je lekker te voelen en zonder daar al te veel bij na te denken, toch?! Je stapt op de fiets of in de auto en even later sta je op het voetbalveld of tennisbaan je dag eruit te zweten. Sporten is gezond. Samen sporten schept een band. Sporten zou voor iedereen bereikbaar moeten zijn, los van het niveau waarop je het doet. 

Maar, wat voor de een heel simpel is, is dat voor de ander zeker niet. Al 43 jaar zet Sportstichting Dol Fijn zich in voor de beweging van mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. En die hulp is keihard nodig, want zonder een broodnodig steuntje in de rug is het voor deze mensen (130 deelnemers) onmogelijk om van sport te kunnen genieten. Dat steuntje in de rug wordt bij Dol Fijn gegeven door een vijf koppig bestuur, meer dan 35 vrijwilligers en de financiële ondersteuning van bedrijven en organisaties. En om onze ondersteuning te kunnen blijven bieden hebben we nu zélf hulp nodig… En hard ook!

 Dus, zit jouw sportieve hart op de juiste plek en kun je per week een 2 uurtjes besteden in dienst van een ander? Eén ding kan ik beloven; De dankbaarheid die je zult ervaren is niet in geld uit te drukken. 

Heb jij interesse neem dan contact met ons op via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Na 2 jaar kunnen we eindelijk weer deelnemen aan de wandeltochten. Er zijn weer 6 leuke tochten uitgezocht.

23 april 63e Trochsetterstocht Wijnjewoude
21 mei Rhododendontocht Readtsjerk
18 juni 80e TT-mars Amen
2 juli Bostocht Dwingeloo
10 september Trefpunttocht Beetsterzwaag
1 oktober Klaverblad van Noordenveld Roden

Op vrijdag 31 december overhandigde Stâl Boppeslach aan het bestuur van Sportstichting Dol Fijn een cheque ter waarde van 19.150 euro. Draver Fado de Padd heeft dat bedrag in het afgelopen seizoen aan prijzengeld verdiend op de drafbaan in Wolvega.

Met draver Fado is in het afgelopen seizoen geprobeerd om zoveel mogelijk prijzengeld te verdienen in de drafpiste. Trainer Aonne de Wrede, een legende in de drafsport, nam Fado onder zijn hoede. Samen met assistent-trainer Vera Akkerman was hij het afgelopen seizoen met Fado elke dag in de weer geweest om hem zo fit mogelijk te laten starten. In de races nam de Noord-Hollander John Dekker plaats op de sulky. Ook hij deed dat onbezoldigd.

Zes keer winst

Fado kwam in 2021 elfmaal aan de start en won maar liefst zes keer. Een bijzonder prestatie: geen enkele Franse draver won in het afgelopen jaar zo vaak op Victoria Park Wolvega. Voorzitter Lucas Dries van Sportstichting Dol Fijn is erg blij met de cheque van Stâl Boppeslach: “Het is een geweldig succes en we zijn ongelofelijk blij met dit bedrag. We zijn een kleine sportstichting en afhankelijk van giften om onze kwetsbare leden zoveel mogelijk te laten sporten. Met de hulp van Stâl Boppeslach en de voortreffelijke prestaties van Fado gaat dat zeker lukken.”

F43D2A3E ADC4 4C79 AFBA 7250356EE8E5

 

Nieuw seizoen

Draver Fado geniet sinds twee weken van een welverdiende rustperiode. Over 6 weken begint hij weer met trainen en zal, als alles goed gaat, in april weer aan de start verschijnen.Voor welk goed doel er dan geracet wordt, kon initiatiefnemer Roorda nog niet zeggen.

Fado

Subcategorieën