Even lekker sporten… Dat doe je om je lekker te voelen en zonder daar al te veel bij na te denken, toch?! Je stapt op de fiets of in de auto en even later sta je op het voetbalveld of lig je in het zwembad om je dag eruit te zweten. Sporten is gezond. Samen sporten schept een band. Sporten zou voor iedereen bereikbaar moeten zijn, los van het niveau waarop je het doet.

Maar, wat voor de een heel simpel is, is dat voor de ander zeker niet. Al bijna 40 jaar zet Sportstichting Dol Fijn zich in voor de beweging van mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. En die hulp is keihard nodig, want zonder een broodnodig steuntje in de rug is het voor deze mensen onmogelijk om van sport te kunnen genieten.

Voor het komend seizoen zijn we bij diverse sporten nog op zoek naar vrijwilligers. Dus lijkt jou dat wat of ken je iemand die mogelijk interesse hiervoor heeft dan horen wij dat graag.

Voor de volgende sporten zoeken we nog vrijwilligers:
Bowlen (Zaterdag 14:00 - 15:00 1x per 2 wk)
Gymnastiek (Maandag 18:30 - 19:30)
Zwemmen (Dinsdag 18:00 - 19:00)
Fitness (Woensdag 16:30 - 17:30)
Voetbal (Donderdag 17:00 - 18:00)

Voor meer informatie neem u contact op met:
Lucas Dries
Telefoon:06-51511888

Op 2 september zijn de gymnasten van Dol Fijn weer gestart met hun sportseizoen. Elke maandag zijn ze van 18:30 - 19:30 met veel plezier bezig met de diverse oefeningen die Wilco voor hun in petto heeft. De rest van de sporten beginnen deze week ook weer. Wij wensen alle sporters en vrijwilligers een sportief en gezellig sportseizoen toe.

Leon Brinksma uit Sneek heeft inmiddels 3 keer deelgenomen aan de Special Olympics in de categorie wielrennen. Leon heeft een licht verstandelijke beperking. Omdat hij daarnaast ook nog visueeel beperkt is, wat betekent dat hij heel slecht ziet, kan hij niet alleen fietsen maar fietst hij samen met een piloot op een racetandem.Hij is pas in het najaar van 2013 in aanraking gekomen met het tandem wielrennen en doet het heel goed. Op de Special Olympics heeft hij al 8 gouden medailles gewonnen en ook is hij Nederlands Kampioen op de weg en bij het tijdrijden.
In Friesland is hij tot nu toe de enige wielrenner met een verstandelijke beperking die meedoet aan wedstrijden. Hij zou graag willen dat er meer soortgenoten zijn die ook willen gaan wielrennen, zodat er ook in Friesland voor hen wielerwedstrijden kunnen worden georganiseerd. Leon is zelf lid van wielervereniging “De Friesche Leeuw”in Leeuwarden.
Ben je al een beetje geinteresseerd kijk dan snel op de website van Leon www.Frysketandem.nl, lees de krantenartikelen, kijk en luister naar de intervieuws en zie hoe leuk wielrennen misschien ook voor jou kan zijn. En dan nog wat: fietsen is niet alleen voor jongens, meisjes doen het in deze sport ook heel erg goed.
Wil jij, of je ouders, verzorgers meer weten dan kunnen zij contact opnemen met de vader van Leon, Harry Brinksma 06-55882297, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via het contactformulier op de website.
Als er voldoende belangstelling is willen wij proberen in bijvoorbeeld een clinic je kennis te laten maken met wielrennen.
Met sportieve groet,
Leon Brinksma (De Flits van Snits)
Harry Brinksma

Dinsdag 4 juni is het al weer zover. Sportstichting Dol Fijn organiseert dan haar jaarlijkse slotavond in discotheek Champino van 19:30 - 21:30. Deze avond is voor alle deelnemers, vrijwiligers, collectanten, sponsoren en andere betrokkenen bij onze sportstichting. Onder het genot van een hapje, drankje en muziek van Dj Ronald sluiten wij hiermee het sportseizoen 2018/2019 af.  De toegang is gratis en je mag eventueel een introducee meenemen. Tot dinsdagavond 4 juni in discotheek Champino.

Afgelopen zaterdag 16 maart organiseerde Sportstichting Dol Fijn het Fries Kampioenschap G-Bowlen. Rond half 10 stroomden de 110 deelnemers, met een verstandelijke beperking, en hun begeleiders binnen bij het Bowling & Partycentrum Drachten. Het was dus echt een volle bak in het bowlingcentrum. De deelnemers van Dol Fijn ontvingen voor dit toernooi nieuwe club-polo’s, deze werden gesponsord door Werkfactor en Special Sporters Fonds Fryslan.

De deelnemers werden ingedeeld in 5 verschillende poules. Bij de laagste poule werden de “hekjes” omhoog gezet en werd er soms ook gebruik gemaakt van de zogenaamde “olifant”, dit is een hulpmiddel waarop de deelnemer zijn bal kan leggen en de bal zo de baan op kan laten rollen. Hierdoor kon iedereen, met soms wat hulp van begeleiding, toch aan het bowlingtoernooi deelnemen.

Om 10 uur kon het toernooi gestart worden. De deelnemers hadden een uur de tijd om hun game te voltooien. Er werden in totaal 3 rondes van een uur gebowld, zodat iedereen genoeg tijd had om zijn game af te maken. Bij de een ging het wat beter dan bij de ander. Er gingen ballen in de goot, maar er werden ook veel strikes en spares gegooid. Dit laatste gebeurde vaak onder groot gejuich van de mede- en tegenstanders. Iedereen deed echter zijn uiterste best en genoot volop tijdens dit toernooi. Er werd dit toernooi een recordscore gegooid van maar liefst 188 punten.

De 3 beste deelnemers van iedere poule gingen met een beker naar huis en alle deelnemers ontvingen een mooie oorkonde met hun score erop. De wisselbeker voor de beste club werd ook dit jaar weer gewonnen door Dol Fijn. Dit toernooi werd financieel mogelijk gemaakt door Fonds Gehandicaptensport en Special Sporters Fonds Fryslan.

DSC 1077 28