Stemmen kan via: Rabo ClubSupport

102C6022 kopie

Sportstichting Dol Fijn neemt al enkele jaren met veel succes deel aan de Rabo ClubSupport. Met de opbrengst van dit jaar gaan we extra evenementen organiseren in het kader van de Maand van het Aangepast Sport. Deze maand maakt onderdeel uit van de uitverkiezing van de gemeente Smallingerland tot European City of Sport.

Ben je lid van de Rabobank, breng dan je stem uit tussen 5 en 25 oktober op onze sportstichting. Hoe meer stemmen hoe hoger de opbrengst. Dus steun onze sporters met een beperking en stem op Dol Fijn. Elk lid van de Rabobank Drachten Noordoost Friesland mag 5 stemmen uitbrengen. Men mag maximaal 2 stemmen op een vereniging/stichting uitbrengen. Dol Fijn wordt hierin ook gesteund door KV Drachten en vv Drachtster Boys. Wij zouden het dan ook waarderen dat jullie naast de stem op Dol Fijn de overige stemmen verdelen tussen de KV Drachten en vv Drachtster Boys.

Beste deelnemers, vrijwilligers, ouders en begeleiders,

Nu het aantal coronabesmettingen weer toeneemt willen wij geen risico nemen met de gezondheid van onze sporters en vrijwilligers.

Daarom hebben we na overleg tussen het bestuur en de coördinatoren van sportstichting Dol Fijn besloten om voorlopig nog niet te beginnen met de sporten.

In december gaan we opnieuw bekijken of we de sporten in januari veilig kunnen opstarten.

Wil je ondertussen op de hoogte blijven kijk dan regelmatig op onze website of op onze Facebook pagina.

We vinden het heel jammer dat we nu niet kunnen beginnen, zodra we in december weten wat we gaan doen brengen we jullie ook daarvan op de hoogte.

Met sportieve groet,

Namens het bestuur van sportstichting Dol Fijn,

Anneke, Djoek, Lucas en Petra

Boppeslach 1

Sportstichting Dol Fijn en Stâl Boppeslach slaan handen ineen.

Het bestuur van Dol Fijn heeft de verbinding kunnen maken met nieuwe financiële partners. Met ingang van 2020 mogen we met trots Stâl Boppeslach uit Drachten verwelkomen.

Stâl Boppeslach is een samenwerkingscollectief van bedrijven en particulieren. Het team van professionals en vrijwilligers maken het mogelijk om met de harddravers van de stâl op het hoogste niveau van Nederland aan draverijen deel te nemen. Naast de al bestaande structurele bijdrage aan onze sportstichting, wordt het gewonnen prijzengeld geheel ter beschikking gesteld aan sportstichting Dol Fijn. We zijn ontzettend blij met dit bijzondere initiatief: Topsport voor breedtesport, In Fryslân!

Op vrijdag 2 oktober heeft de debuterende Fado de Padd een geweldige prestatie geleverd door 2e te worden en daarmee €1100 (!) aan prijzengeld te verdienen dat geheel ten goede komt aan sportstichting Dol Fijn.

Voor meer informatie over Stâl Boppeslach: Stâl Boppeslach

Foto: De 5-jarige Fado de Padd met zijn vaste rijder John Dekker op Victoriapark Wolvega

Beste ouder, begeleider en/of deelnemer.

Helaas wij hebben wij nog niet het gewenste respons op de brief die wij naar een ieder hebben gestuurd met betrekking tot  deelname aan onze sporten voor dit seizoen in verband met COVID-19. Momenteel heeft ongeveer de helft nog maar gereageerd. Voor ons is het van groot belang om te weten welke sporters momenteel wel of niet mogen sporten. Alleen als we weten wie aan onze sporten gaan deelnemen kunnen wij op een juiste manier gaan opstarten. Hierdoor hebben we moeten besluiten dat de start van dit seizoen niet op 1 oktober te laten plaatsvinden, maar op 17 oktober. Graag dan ook zo snel mogelijk alsnog doorgeven als een deelnemer wel of niet mag deelnemen dit seizoen. Dit kan via e-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Naar alle ouders/begeleiders en deelnemers sturen wij de volgende brief per post. Mocht u deze voor 27 augustus niet hebben ontvangen, neem dan contact op via het email adres in onderstaande brief.

Beste ouder/begeleider en deelnemer

De startdatum van het sporten is uitgesteld tot 1 oktober 2020. We staan met elkaar voor een grote uitdaging. Enerzijds willen we de sporters graag weer de mogelijkheid bieden om te komen sporten, anderzijds moet het veilig zijn voor zowel deelnemers als vrijwilligers.

Om de sporten veilig plaats te laten vinden horen we graag d.m.v. deze brief of uw kind/cliënt aan zijn/haar sport mag deelnemen vanuit u of de woonvorm waarvan hij/zij onderdeel is. Bij al de aangeboden sporten ontkomen we er niet aan dat deelnemers van verschillende woonlocaties samen aan het sporten zijn. Het wandelen gaat dit seizoen niet door. De organisaties van de wandeltochten hebben de tochten inmiddels afgelast.

Wij hebben naast de algemeen geldende landelijke Coronaregels, als Dol Fijn de volgende voorwaarden gesteld om deel te kunnen nemen:

-Deelnemer behoort niet tot een extra risico-groep qua leeftijd en/of gezondheid

-Het sporten bij Dol Fijn moet zo mogelijk aansluiten bij de geldende regels van de woonvorm/begeleider/thuissituatie.

-De deelnemer moet voorafgaand en na het sporten om kunnen gaan met de 1.5 meter regel.

-De deelnemer moet zich aan kunnen passen aan de veranderde situatie bij het sporten.

-Voor en nadien de handen wassen of te desinfecteren

-Het niet douchen na het sporten.

-Andere looplijnen binnen de accommodaties.

-Het vermijden van lichamelijk contact met andere deelnemers/vrijwilligers

Afhankelijk van deze inventarisatie en de inventarisatie onder de vrijwilligers gaan we bekijken hoe en of we de sporten per 1 oktober doorgang kunnen laten vinden.

Wilt u, om ons hierbij te helpen, zsm maar uiterlijk voor 1 september dit verzoek te beantwoorden met vermelding van naam van de deelnemer en sport via:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Mochten er vanuit u of de organisatie nog vragen zijn stel deze dan gerust via bovengenoemde emailadres.

Vriendelijke groeten, bestuur Dolfijn

Anneke, Djoek, Lucas en Petra