Kom jij zaterdag 27 januari vanaf 13 uur onze voetballers aanmoedigen in het Sportcentrum te Drachten.

HiF stoepposter 14e JelmerKooistra G zaalvoetbaltoernooi 70x100 1

 

De 25 spelers en speelsters van Dol Fijn trainen elke donderdag van 17:00 – 18:00 in het Sportcentrum Drachten. Er wordt dan met veel plezier getraind in verschillende groepen, zodat iedereen op zijn/haar niveau kan trainen. Naast het sportief bezig zijn, is hier het sociale contact van groot belang. Door de Coronapandemie vonden er de afgelopen jaren geen toernooien plaats, maar afgelopen zaterdag was het eindelijk dan weer zover. De voetballers keken er dan ook al wekenlang naar uit.

Het Sportcentrum Drachten was het strijdtoneel van het 13e Jelmer Kooistra g-zaalvoetbaltoernooi, voorheen het Hart in Friesland toernooi.
Er namen 16 teams deel, die in de verschillende poules vol enthousiasme streden voor de eerste prijzen. Bij de laagste teams staat plezier en sportiviteit voorop. Zo is een speler meer of minder in een team geen probleem. Er wordt soms zelfs gejuicht bij een goal van de tegenstander. Hierbij geldt de olympische gedacht: meedoen is belangrijker dan winnen. Bij het hoogste teams gaat het er fanatieker aan toe. Daar wordt voor elke meter gestreden en telt vaak alleen de winst en lijkt het soms net of het een Champions League finale is.

Naast 3 teams van Dol Fijn namen er ook 3 teams van het g-voetbal van vv Drachten deel. Ondanks dat niet 1 van de Drachtster teams een eerste prijs wist te behalen, was het een geslaagd toernooi. Alle teams ontvingen een wedstrijdbal en alle deelnemers kregen een leuk aandenken aan het toernooi. Het toernooi werd financieel mogelijk gemaakt door Kringloopwinkel Hart in Friesland.

 

277FCC94 2D50 405C 955A 842B6537A9D4

a37e6eeb ba2a 4cae be94 c696160d2f77 min

Sportstichting Dol Fijn start samen met Hart in Friesland en Sportbedrijf Drachten in november de pilot Frameschaatsen. Deze pilot bestaat uit 6 gratis lessen voor kinderen en volwassenen met een lichamelijke of verstandelijke beperking. Het is een mooie manier om te ontdekken of frameschaatsen bij jou past. Ben je benieuwd? Kom dan een rondje mee schaatsen. Deze pilot vindt plaats op  de maandagavond van 19:45 tot 20:45. Wilt u meer informatie of een opgave doen dan kan dat via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vermeld hierbij hoe oud je ben en jou lengte. Dit ivm met de maten van de frames.

Flyer Frameschaatsen def

Ben jij lid van Drachten Noordoost Friesland, dan kan jij via de Rabo App of Rabo Online Bankieren van 5 t/m 27 september jou stem uit brengen op Sportstichting Dol Fijn. Hoe meer stemmen er op Dol Fijn uitgebracht worden, des te hoger is de bijdrage die wij ontvangen.

Alvast bedankt voor jou steun namens onze deelnemers en vrijwilligers.

Poster Social 262980

Zomervakantie activiteiten van het Sportbedrijf:
De gehele vakantieperiode organiseert het Sportbedrijf elke dag activiteiten voor verschillende leeftijdsgroepen.
Via onderstaande link zijn alle activiteiten, tijden en doelgroepen te vinden. Hierbij kan je ook direct (gratis) aanmelden.

Opgave activiteiten Sportbedrijf

Op vrijdag 29 juli zullen er verschillende activiteiten in de Welle georganiseerd worden in samenwerking met de zwemvereniging DZ&PC waarbij het paralympisch team mogelijk bij aansluit. Dit is specifiek voor de doelgroep aangepast sporten voor kinderen vanaf 6 jaar die in het bezit zijn van een zwemdiploma. Opgave kan via:

Opgave 29 juli

Subcategorieën