Op vrijdag 31 december overhandigde Stâl Boppeslach aan het bestuur van Sportstichting Dol Fijn een cheque ter waarde van 19.150 euro. Draver Fado de Padd heeft dat bedrag in het afgelopen seizoen aan prijzengeld verdiend op de drafbaan in Wolvega.

Met draver Fado is in het afgelopen seizoen geprobeerd om zoveel mogelijk prijzengeld te verdienen in de drafpiste. Trainer Aonne de Wrede, een legende in de drafsport, nam Fado onder zijn hoede. Samen met assistent-trainer Vera Akkerman was hij het afgelopen seizoen met Fado elke dag in de weer geweest om hem zo fit mogelijk te laten starten. In de races nam de Noord-Hollander John Dekker plaats op de sulky. Ook hij deed dat onbezoldigd.

Zes keer winst

Fado kwam in 2021 elfmaal aan de start en won maar liefst zes keer. Een bijzonder prestatie: geen enkele Franse draver won in het afgelopen jaar zo vaak op Victoria Park Wolvega. Voorzitter Lucas Dries van Sportstichting Dol Fijn is erg blij met de cheque van Stâl Boppeslach: “Het is een geweldig succes en we zijn ongelofelijk blij met dit bedrag. We zijn een kleine sportstichting en afhankelijk van giften om onze kwetsbare leden zoveel mogelijk te laten sporten. Met de hulp van Stâl Boppeslach en de voortreffelijke prestaties van Fado gaat dat zeker lukken.”

F43D2A3E ADC4 4C79 AFBA 7250356EE8E5

 

Nieuw seizoen

Draver Fado geniet sinds twee weken van een welverdiende rustperiode. Over 6 weken begint hij weer met trainen en zal, als alles goed gaat, in april weer aan de start verschijnen.Voor welk goed doel er dan geracet wordt, kon initiatiefnemer Roorda nog niet zeggen.

Fado