Allemaal toppers bij Fries Kampioenschap G-Bowlen

Afgelopen zaterdag 16 maart organiseerde Sportstichting Dol Fijn het Fries Kampioenschap G-Bowlen. Rond half 10 stroomden de 110 deelnemers, met een verstandelijke beperking, en hun begeleiders binnen bij het Bowling & Partycentrum Drachten. Het was dus echt een volle bak in het bowlingcentrum. De deelnemers van Dol Fijn ontvingen voor dit toernooi nieuwe club-polo’s, deze werden gesponsord door Werkfactor en Special Sporters Fonds Fryslan.

De deelnemers werden ingedeeld in 5 verschillende poules. Bij de laagste poule werden de “hekjes” omhoog gezet en werd er soms ook gebruik gemaakt van de zogenaamde “olifant”, dit is een hulpmiddel waarop de deelnemer zijn bal kan leggen en de bal zo de baan op kan laten rollen. Hierdoor kon iedereen, met soms wat hulp van begeleiding, toch aan het bowlingtoernooi deelnemen.

Om 10 uur kon het toernooi gestart worden. De deelnemers hadden een uur de tijd om hun game te voltooien. Er werden in totaal 3 rondes van een uur gebowld, zodat iedereen genoeg tijd had om zijn game af te maken. Bij de een ging het wat beter dan bij de ander. Er gingen ballen in de goot, maar er werden ook veel strikes en spares gegooid. Dit laatste gebeurde vaak onder groot gejuich van de mede- en tegenstanders. Iedereen deed echter zijn uiterste best en genoot volop tijdens dit toernooi. Er werd dit toernooi een recordscore gegooid van maar liefst 188 punten.

De 3 beste deelnemers van iedere poule gingen met een beker naar huis en alle deelnemers ontvingen een mooie oorkonde met hun score erop. De wisselbeker voor de beste club werd ook dit jaar weer gewonnen door Dol Fijn. Dit toernooi werd financieel mogelijk gemaakt door Fonds Gehandicaptensport en Special Sporters Fonds Fryslan.

DSC 1077 28

Fries Kampioenschap G-Bowlen

Zaterdag 16 maart is het dan zo ver. Dol Fijn organiseert dan het Fries Kampioenschap G-Bowlen. Dit evenement vindt plaats in het Bowling&Partycentrum Drachten van 10:00-13:00 uur. Special Sporters Fonds Fryslan heeft het mogelijk gemaakt dat de deelnemers van Dol Fijn morgen in nieuwe club-polo's aan het toernooi kunnen deelnemen. Dit toernooi wordt financieel mede mogelijk gemaakt door Specials Sporters Fonds Fryslan en Fonds Gehandicapten Sport.

Schermafbeelding 2019 03 15 om 20.27.03

9197b6f1 7637 4da3 930e 15d9b5722553

Schermafbeelding 2019 03 15 om 20.41.57

Makelaarswerk gaat Dol Fijn sponsoren

Dol Fijn heeft in Makelaarswerk een nieuwe subsponsor gevonden. Makelaarswerk Garantiemakelaars is een NVM makelaar in de regio Drachten en omstreken. Makelaarswerk, niet zomaar een makelaar in Drachten. Makelaarswerk is een Garantiemakelaar, ben je dus op zoek naar een goede makelaar in Drachten om je woning te verkopen? Of wil je juist een woning gaan kopen dan ben je bij Makelaarswerk in Drachten op het goede adres. Wij helpen je graag.

Meer informatie vindt u op Makelaarswerk .

Schermafbeelding 2019 03 11 om 18.16.18

Sportstichting Dol Fijn organiseert sinds 1979 sportactiviteiten voor mensen met een verstandelijke beperking (vb) in Drachten en omstreken en sinds december 2004 ook voor mensen met een lichamelijke beperking (lb). Op 25 juli  2016 is de naam aangepast van sportstichting VDS Dol-Fijn naar sportstichting Dol Fijn. Bij de beoefening van de verschillende sporten staat het recreatief bezig zijn voorop wat niet wil zeggen dat we geen prestaties leveren en niet deelnemen aan wedstrijden. We proberen alles tijdens het sporten normaal te laten verlopen en daar waar nodig is passen we het sporten aan, aan de mogelijkheden en onmogelijkheden van onze sporters.

Bij Dol Fijn kan men in een week meerdere sporten beoefenen te weten: gymnastiek, zwemmen, diploma A zwemmen, zaalvoetbal, fitness, bowlen, schaatsen en wandelen. Bij de meeste sportactiviteiten is een sportinstructeur/instructrice aanwezig die vanuit zijn/haar kunde en ervaring de eindverantwoordelijkheid heeft over de activiteit. Tevens heeft elke sportactiviteit een eigen coördinator die zitting heeft in het bestuur, regelmatig aanwezig is tijdens de activiteit en aanspreekpunt is voor de sporters, vrijwilligers en ouders/verzorgers.
Daarnaast zijn er bij de sportactiviteiten vele vrijwilligers die meehelpen om deze goed te laten verlopen. De vrijwilligers begeleiden de deelnemers onder andere bij het omkleden, tijdens het sporten en bij bepaalde oefeningen. Samen met de sportinstructeur/instructrice verzorgen deze vrijwilligers het programma van de sportactiviteit. Tevens zijn wij aangesloten bij de Nederlandse sportorganisatie voor mensen met een beperking, Gehandicaptensport Nederland. Dol Fijn is door SBB (voorheen Calibris) erkend als leerbedrijf onder nummer 100044011. Onze sportstichting is onder nummer 41001367 ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Dol Fijn is een erkend goed doel met ANBI status. (nr. 816638433)

Sportstichting Dol Fijn is een begrip geworden. In de wereld van mensen met een lichamelijke- en/of verstandelijke beperking in Drachten en omgeving is “hun” sportclub niet meer weg te denken.