Stem op Dol Fijn bij de Rabo Clubsupport

Stemmen kan via: Rabo ClubSupport

102C6022 kopie

Sportstichting Dol Fijn neemt al enkele jaren met veel succes deel aan de Rabo ClubSupport. Met de opbrengst van dit jaar gaan we sportstimulerings projecten opzetten met het speciaal onderwijs.

Ben je lid van de Rabobank, breng dan je stem uit tussen 4 en 25 oktober op onze sportstichting. Hoe meer stemmen hoe hoger de opbrengst. Dus steun onze sporters met een beperking en stem op Dol Fijn. Elk lid van de Rabobank Drachten Noordoost Friesland mag op een maximaal 3 verenigingen/stichtingen stemmen.

Michael Breij steunt Sportstichting Dol Fijn

Yesss we gaan weer sporten. Per 1 september gaan we los. Onze deelnemers en vrijwilligers kunnen best nog wel wat ondersteuning gebruiken. Help jij deze fantastische sporters door vrijwilliger, donateur of sponsor te worden? Doe dan net als

Michael Breij (profvoetballer van onder meer FC Groningen en SC Cambuur) en neem dan contact op met het bestuur en help mee!

Alvast bedankt namens alle deelnemers.

Michael Breij

(Dubbelklik op de foto voor het filmpje van Michael Breij)

Start sportseizoen 2021-2022

Na 1.5 jaar lang noodgedwongen stil hebben gelegen door Covid, gaan we per 1 spetember onze sporten weer opstarten. Alle deelnemers en vrijwilligers zullen vanaf begin augustus een sportbrief ontvangen van de sport waaraan ze deelnemen. Hierin zal alle informatie vermeld staan over komende sportseizoen.

Het bestuur van Dol Fijn wenst iedereen een hele fijne vakantie toe.

Sportstichting Dol Fijn organiseert sinds 1979 sportactiviteiten voor mensen met een verstandelijke beperking (vb) in Drachten en omstreken en sinds december 2004 ook voor mensen met een lichamelijke beperking (lb). Op 25 juli  2016 is de naam aangepast van sportstichting VDS Dol-Fijn naar sportstichting Dol Fijn. Bij de beoefening van de verschillende sporten staat het recreatief bezig zijn voorop wat niet wil zeggen dat we geen prestaties leveren en niet deelnemen aan wedstrijden. We proberen alles tijdens het sporten normaal te laten verlopen en daar waar nodig is passen we het sporten aan, aan de mogelijkheden en onmogelijkheden van onze sporters.

Bij Dol Fijn kan men in een week meerdere sporten beoefenen te weten: gymnastiek, zwemmen, diploma A zwemmen, zaalvoetbal, fitness, bowlen, schaatsen en wandelen. Bij de meeste sportactiviteiten is een sportinstructeur/instructrice aanwezig die vanuit zijn/haar kunde en ervaring de eindverantwoordelijkheid heeft over de activiteit. Tevens heeft elke sportactiviteit een eigen coördinator die zitting heeft in het bestuur, regelmatig aanwezig is tijdens de activiteit en aanspreekpunt is voor de sporters, vrijwilligers en ouders/verzorgers.
Daarnaast zijn er bij de sportactiviteiten vele vrijwilligers die meehelpen om deze goed te laten verlopen. De vrijwilligers begeleiden de deelnemers onder andere bij het omkleden, tijdens het sporten en bij bepaalde oefeningen. Samen met de sportinstructeur/instructrice verzorgen deze vrijwilligers het programma van de sportactiviteit. Tevens zijn wij aangesloten bij de Nederlandse sportorganisatie voor mensen met een beperking, Gehandicaptensport Nederland. Dol Fijn is door SBB (voorheen Calibris) erkend als leerbedrijf onder nummer 100044011. Onze sportstichting is onder nummer 41001367 ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Dol Fijn is een erkend goed doel met ANBI status met nr. 816638433. Dol Fijn valt onde de SBI code 93195.

Sportstichting Dol Fijn is een begrip geworden. In de wereld van mensen met een lichamelijke- en/of verstandelijke beperking in Drachten en omgeving is “hun” sportclub niet meer weg te denken.