Wordt jij vrijwilliger bij sportstichting Dol Fijn!!!

Even lekker sporten… Dat doe je om je lekker te voelen en zonder daar al te veel bij na te denken, toch?! Je stapt op de fiets of in de auto en even later sta je op het voetbalveld of lig je in het zwembad om je dag eruit te zweten. Sporten is gezond. Samen sporten schept een band. Sporten zou voor iedereen bereikbaar moeten zijn, los van het niveau waarop je het doet.

Maar, wat voor de een heel simpel is, is dat voor de ander zeker niet. Al bijna 40 jaar zet Sportstichting Dol Fijn zich in voor de beweging van mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. En die hulp is keihard nodig, want zonder een broodnodig steuntje in de rug is het voor deze mensen onmogelijk om van sport te kunnen genieten.

Voor het komend seizoen zijn we bij diverse sporten nog op zoek naar vrijwilligers. Dus lijkt jou dat wat of ken je iemand die mogelijk interesse hiervoor heeft dan horen wij dat graag.

Voor de volgende sporten zoeken we nog vrijwilligers:
Bowlen (Zaterdag 14:00 - 15:00 1x per 2 wk)
Gymnastiek (Maandag 18:30 - 19:30)
Zwemmen (Dinsdag 18:00 - 19:00)
Fitness (Woensdag 16:30 - 17:30)
Voetbal (Donderdag 17:00 - 18:00)

Voor meer informatie neem u contact op met:
Lucas Dries
Telefoon:06-51511888

Start sportseizoen 2019/2020

Op 2 september zijn de gymnasten van Dol Fijn weer gestart met hun sportseizoen. Elke maandag zijn ze van 18:30 - 19:30 met veel plezier bezig met de diverse oefeningen die Wilco voor hun in petto heeft. De rest van de sporten beginnen deze week ook weer. Wij wensen alle sporters en vrijwilligers een sportief en gezellig sportseizoen toe.

Wielrennen met een beperking.
Leon Brinksma uit Sneek heeft inmiddels 3 keer deelgenomen aan de Special Olympics in de categorie wielrennen. Leon heeft een licht verstandelijke beperking. Omdat hij daarnaast ook nog visueeel beperkt is, wat betekent dat hij heel slecht ziet, kan hij niet alleen fietsen maar fietst hij samen met een piloot op een racetandem.Hij is pas in het najaar van 2013 in aanraking gekomen met het tandem wielrennen en doet het heel goed. Op de Special Olympics heeft hij al 8 gouden medailles gewonnen en ook is hij Nederlands Kampioen op de weg en bij het tijdrijden.
In Friesland is hij tot nu toe de enige wielrenner met een verstandelijke beperking die meedoet aan wedstrijden. Hij zou graag willen dat er meer soortgenoten zijn die ook willen gaan wielrennen, zodat er ook in Friesland voor hen wielerwedstrijden kunnen worden georganiseerd. Leon is zelf lid van wielervereniging “De Friesche Leeuw”in Leeuwarden.
Ben je al een beetje geinteresseerd kijk dan snel op de website van Leon www.Frysketandem.nl, lees de krantenartikelen, kijk en luister naar de intervieuws en zie hoe leuk wielrennen misschien ook voor jou kan zijn. En dan nog wat: fietsen is niet alleen voor jongens, meisjes doen het in deze sport ook heel erg goed.
Wil jij, of je ouders, verzorgers meer weten dan kunnen zij contact opnemen met de vader van Leon, Harry Brinksma 06-55882297, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via het contactformulier op de website.
Als er voldoende belangstelling is willen wij proberen in bijvoorbeeld een clinic je kennis te laten maken met wielrennen.
Met sportieve groet,
Leon Brinksma (De Flits van Snits)
Harry Brinksma

Sportstichting Dol Fijn organiseert sinds 1979 sportactiviteiten voor mensen met een verstandelijke beperking (vb) in Drachten en omstreken en sinds december 2004 ook voor mensen met een lichamelijke beperking (lb). Op 25 juli  2016 is de naam aangepast van sportstichting VDS Dol-Fijn naar sportstichting Dol Fijn. Bij de beoefening van de verschillende sporten staat het recreatief bezig zijn voorop wat niet wil zeggen dat we geen prestaties leveren en niet deelnemen aan wedstrijden. We proberen alles tijdens het sporten normaal te laten verlopen en daar waar nodig is passen we het sporten aan, aan de mogelijkheden en onmogelijkheden van onze sporters.

Bij Dol Fijn kan men in een week meerdere sporten beoefenen te weten: gymnastiek, zwemmen, diploma A zwemmen, zaalvoetbal, fitness, bowlen, schaatsen en wandelen. Bij de meeste sportactiviteiten is een sportinstructeur/instructrice aanwezig die vanuit zijn/haar kunde en ervaring de eindverantwoordelijkheid heeft over de activiteit. Tevens heeft elke sportactiviteit een eigen coördinator die zitting heeft in het bestuur, regelmatig aanwezig is tijdens de activiteit en aanspreekpunt is voor de sporters, vrijwilligers en ouders/verzorgers.
Daarnaast zijn er bij de sportactiviteiten vele vrijwilligers die meehelpen om deze goed te laten verlopen. De vrijwilligers begeleiden de deelnemers onder andere bij het omkleden, tijdens het sporten en bij bepaalde oefeningen. Samen met de sportinstructeur/instructrice verzorgen deze vrijwilligers het programma van de sportactiviteit. Tevens zijn wij aangesloten bij de Nederlandse sportorganisatie voor mensen met een beperking, Gehandicaptensport Nederland. Dol Fijn is door SBB (voorheen Calibris) erkend als leerbedrijf onder nummer 100044011. Onze sportstichting is onder nummer 41001367 ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Dol Fijn is een erkend goed doel met ANBI status. (nr. 816638433)

Sportstichting Dol Fijn is een begrip geworden. In de wereld van mensen met een lichamelijke- en/of verstandelijke beperking in Drachten en omgeving is “hun” sportclub niet meer weg te denken.