Jaarverslag 2016 - 2017

Het jaarverslag over het seizoen 2016 - 2017 is op de website geplaatst. U vinde deze onder het "kopje" Bestuur -  Jaarverslagen. Mocht u vragen of opmerkingen hebben over het jaarverslag laat het ons dan weten via email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vrijwilligers gezocht

Even lekker sporten… Dat doe je om je lekker te voelen en zonder daar al te veel bij na te denken, toch?! Je stapt op de fiets of in de auto en even later sta je op het voetbalveld of tennisbaan je dag eruit te zweten. Sporten is gezond. Samen sporten schept een band. Sporten zou voor iedereen bereikbaar moeten zijn, los van het niveau waarop je het doet.

Maar, wat voor de een heel simpel is, is dat voor de ander zeker niet. Al meer dan 35 jaar zet Sportstichting Dol Fijn zich in voor de beweging van mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. En die hulp is keihard nodig, want zonder een broodnodig steuntje in de rug is het voor deze mensen (160 deelnemers) onmogelijk om van sport te kunnen genieten. Dat steuntje in de rug wordt bij Dol Fijn gegeven door een vierkoppig bestuur, meer dan 50 vrijwilligers en de financiële ondersteuning van bedrijven en organisaties. En om onze ondersteuning te kunnen blijven bieden hebben we nu zélf hulp nodig… En hard ook!

Te beginnen met een penningmeester en een bestuurslid. Dus, zit jouw sportieve hart op de juiste plek en kun je per week een aantal uurtjes besteden in dienst van een ander? Eén ding kan ik beloven; De dankbaarheid die je zult ervaren is niet in geld uit te drukken. Klik hier voor meer van onze vacatures.

Vrijwilligers

Met ingang van 1 september begint het nieuwe sportseizoen van Sportstichting Dol Fijn. Ieder jaar stoppen er om diverse redenen een aantal sportvrijwilligers bij Dol Fijn. Veelal zijn dit studenten die het nieuwe schooljaar weer een nieuwe stage moeten volgen. Voor het komende seizoen zijn we dan ook voor diverse sporten op zoek naar vrijwilligers. Mocht u interesse hebben of iemand weten die interesse heeft, neem dan contact op met Annewieke Haverkamp.

Sportstichting Dol Fijn organiseert sinds 1979 sportactiviteiten voor mensen met een verstandelijke beperking (vb) in Drachten en omstreken en sinds december 2004 ook voor mensen met een lichamelijke beperking (lb). Op 25 juli  2016 is de naam aangepast van sportstichting VDS Dol-Fijn naar sportstichting Dol Fijn. Bij de beoefening van de verschillende sporten staat het recreatief bezig zijn voorop wat niet wil zeggen dat we geen prestaties leveren en niet deelnemen aan wedstrijden. We proberen alles tijdens het sporten normaal te laten verlopen en daar waar nodig is passen we het sporten aan, aan de mogelijkheden en onmogelijkheden van onze sporters.

Bij Dol Fijn kan men in een week meerdere sporten beoefenen te weten: gymnastiek, zwemmen, diploma A zwemmen, zaalvoetbal, fitness, bowlen, schaatsen en wandelen. Bij de meeste sportactiviteiten is een sportinstructeur/instructrice aanwezig die vanuit zijn/haar kunde en ervaring de eindverantwoordelijkheid heeft over de activiteit. Tevens heeft elke sportactiviteit een eigen coördinator die zitting heeft in het bestuur, regelmatig aanwezig is tijdens de activiteit en aanspreekpunt is voor de sporters, vrijwilligers en ouders/verzorgers.
Daarnaast zijn er bij de sportactiviteiten vele vrijwilligers die meehelpen om deze goed te laten verlopen. De vrijwilligers begeleiden de deelnemers onder andere bij het omkleden, tijdens het sporten en bij bepaalde oefeningen. Samen met de sportinstructeur/instructrice verzorgen deze vrijwilligers het programma van de sportactiviteit. Tevens zijn wij aangesloten bij de Nederlandse sportorganisatie voor mensen met een beperking, Gehandicaptensport Nederland. Dol Fijn is door SBB (voorheen Calibris) erkend als leerbedrijf onder nummer 100044011. Onze sportstichting is onder nummer 41001367 ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Dol Fijn is een erkend goed doel met ANBI status. (nr. 816638433)

Sportstichting Dol Fijn is een begrip geworden. In de wereld van mensen met een lichamelijke- en/of verstandelijke beperking in Drachten en omgeving is “hun” sportclub niet meer weg te denken.