Rabo ClubSupport

Ben jij lid van Drachten Noordoost Friesland, dan kan jij via de Rabo App of Rabo Online Bankieren van 5 t/m 27 september jou stem uit brengen op Sportstichting Dol Fijn. Hoe meer stemmen er op Dol Fijn uitgebracht worden, des te hoger is de bijdrage die wij ontvangen.

Alvast bedankt voor jou steun namens onze deelnemers en vrijwilligers.

Poster Social 262980

Geef je op voor leuke zomer activiteiten

Zomervakantie activiteiten van het Sportbedrijf:
De gehele vakantieperiode organiseert het Sportbedrijf elke dag activiteiten voor verschillende leeftijdsgroepen.
Via onderstaande link zijn alle activiteiten, tijden en doelgroepen te vinden. Hierbij kan je ook direct (gratis) aanmelden.

Opgave activiteiten Sportbedrijf

Op vrijdag 29 juli zullen er verschillende activiteiten in de Welle georganiseerd worden in samenwerking met de zwemvereniging DZ&PC waarbij het paralympisch team mogelijk bij aansluit. Dit is specifiek voor de doelgroep aangepast sporten voor kinderen vanaf 6 jaar die in het bezit zijn van een zwemdiploma. Opgave kan via:

Opgave 29 juli

Heb jij 2 uurtjes in de week over?

Even lekker sporten… Dat doe je om je lekker te voelen en zonder daar al te veel bij na te denken, toch?! Je stapt op de fiets of in de auto en even later sta je op het voetbalveld of tennisbaan je dag eruit te zweten. Sporten is gezond. Samen sporten schept een band. Sporten zou voor iedereen bereikbaar moeten zijn, los van het niveau waarop je het doet.

Maar, wat voor de een heel simpel is, is dat voor de ander zeker niet. Al 43 jaar zet Sportstichting Dol Fijn zich in voor de beweging van mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. En die hulp is keihard nodig, want zonder een broodnodig steuntje in de rug is het voor deze mensen (130 deelnemers) onmogelijk om van sport te kunnen genieten. Dat steuntje in de rug wordt bij Dol Fijn gegeven door een vijf koppig bestuur, meer dan 35 vrijwilligers en de financiële ondersteuning van bedrijven en organisaties. En om onze ondersteuning te kunnen blijven bieden hebben we nu zélf hulp nodig… En hard ook!

Dus, zit jouw sportieve hart op de juiste plek en kun je per week een 2 uurtjes besteden in dienst van een ander? Eén ding kan ik beloven; De dankbaarheid die je zult ervaren is niet in geld uit te drukken.

Sportstichting Dol Fijn organiseert sinds 1979 sportactiviteiten voor mensen met een verstandelijke beperking (vb) in Drachten en omstreken en sinds december 2004 ook voor mensen met een lichamelijke beperking (lb). Op 25 juli  2016 is de naam aangepast van sportstichting VDS Dol-Fijn naar sportstichting Dol Fijn. Bij de beoefening van de verschillende sporten staat het recreatief bezig zijn voorop wat niet wil zeggen dat we geen prestaties leveren en niet deelnemen aan wedstrijden. We proberen alles tijdens het sporten normaal te laten verlopen en daar waar nodig is passen we het sporten aan, aan de mogelijkheden en onmogelijkheden van onze sporters.

Bij Dol Fijn kan men in een week meerdere sporten beoefenen te weten: gymnastiek, zwemmen, diploma A zwemmen, zaalvoetbal, fitness, bowlen, schaatsen en wandelen. Bij de meeste sportactiviteiten is een sportinstructeur/instructrice aanwezig die vanuit zijn/haar kunde en ervaring de eindverantwoordelijkheid heeft over de activiteit. Tevens heeft elke sportactiviteit een eigen coördinator die zitting heeft in het bestuur, regelmatig aanwezig is tijdens de activiteit en aanspreekpunt is voor de sporters, vrijwilligers en ouders/verzorgers.
Daarnaast zijn er bij de sportactiviteiten vele vrijwilligers die meehelpen om deze goed te laten verlopen. De vrijwilligers begeleiden de deelnemers onder andere bij het omkleden, tijdens het sporten en bij bepaalde oefeningen. Samen met de sportinstructeur/instructrice verzorgen deze vrijwilligers het programma van de sportactiviteit. Tevens zijn wij aangesloten bij de Nederlandse sportorganisatie voor mensen met een beperking, Gehandicaptensport Nederland. Dol Fijn is door SBB (voorheen Calibris) erkend als leerbedrijf onder nummer 100044011. Onze sportstichting is onder nummer 41001367 ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Dol Fijn is een erkend goed doel met ANBI status met nr. 816638433. Dol Fijn valt onde de SBI code 93195.

Sportstichting Dol Fijn is een begrip geworden. In de wereld van mensen met een lichamelijke- en/of verstandelijke beperking in Drachten en omgeving is “hun” sportclub niet meer weg te denken.