Vrijwilligers

Met ingang van 1 september begint het nieuwe sportseizoen van Sportstichting Dol Fijn. Ieder jaar stoppen er om diverse redenen een aantal sportvrijwilligers bij Dol Fijn. Veelal zijn dit studenten die het nieuwe schooljaar weer een nieuwe stage moeten volgen. Voor het komende seizoen zijn we dan ook voor diverse sporten op zoek naar vrijwilligers. Mocht u interesse hebben of iemand weten die interesse heeft, neem dan contact op met Annewieke Haverkamp.

Fries Kampioenschap G-Bowlen in Heerenveen

Zaterdag 4 maart heeft sportstichting Dol Fijn deelgenomen aan het Fries Kampioenschap G-Bowlen in Heerenveen. De organisatie was dit jaar in handen van Samen Onderweg uit Heerenveen. Met een touringcar en eigen vervoer gngen de deelnemers en vrijwilligers rond half 10 richting Heerenveen. Naast de bowlers van sportstichting Dol Fijn, namen ook de bowlers van Samen Onderweg uit Sneek/Heerenveen en van Spelend Sporten uit Leeuwarden deel aan dit jaarlijks toernooi.

Er streden meer dan honderd bowlers, in 5 verschillende categorieen, voor de hoofdprijzen. Iedereen deed zoals gewoonlijk zijn uiterste best en bij de een werden de strikes en spares wat makkelijker gegooid dan bij een ander. De bowlers van sportstichting Dol Fijn behaalden een 1ste en 3e prijs in de A-categorie en een 3e prijs in de C-categorie. In het totaalklassement wisten onze bowlers de felbegeerde hoofdprijs in de wacht te slepen en mochten ze de grote wisselbeker mee naar Drachten nemen.

Collectanten Fonds Gehandicaptensport gezocht

Sportstichting Dol Fijn collecteert ook dit jaar weer voor het Fonds Gehandicaptensport. In Nederland zijn er 1.7 miljoen mensen met een handicap. Sporten voor mensen met een beperking is helaas nog niet vanzelfsprekend. De missie van Fonds Gehandicaptensport is om er voor te zorgen dat dit op een dag wel vanzelfsprekend is. Om al die 1,7 miljoen mensen te kunnen laten sporten is veel extra ondersteuning nodig. De opbrengst van de collecte wordt hiervoor gebruikt. De collecteweek is van 26 maart tot 1 april 2017.
Onze sportstichting ontvangt 25% van de opbrengst van de collecte. En omdat wij collecteren, kunnen wij subsidie aanvragen om evenementen te organiseren. Mede hierdoor hebben wij o.a. onze sport&speldag en voetbaltoernooi kunnen organiseren en aangepaste materialen kunnen aanschaffen.
Momenteel hebben we zo'n 25 collectanten. Helaas loopt het aantal collectanten de laatste jaren terug.

Als U ook mee wilt helpen om een zo hoog mogelijk bedrag op te halen voor het Fonds Gehandicaptensport, geef u dan op bij Hillie van Rees.

Alvast hartelijk namens het bestuur.

Sportstichting Dol Fijn organiseert sinds 1979 sportactiviteiten voor mensen met een verstandelijke beperking (vb) in Drachten en omstreken en sinds december 2004 ook voor mensen met een lichamelijke beperking (lb). Op 25 juli  2016 is de naam aangepast van sportstichting VDS Dol-Fijn naar sportstichting Dol Fijn. Bij de beoefening van de verschillende sporten staat het recreatief bezig zijn voorop wat niet wil zeggen dat we geen prestaties leveren en niet deelnemen aan wedstrijden. We proberen alles tijdens het sporten normaal te laten verlopen en daar waar nodig is passen we het sporten aan, aan de mogelijkheden en onmogelijkheden van onze sporters.

Bij Dol Fijn kan men in een week meerdere sporten beoefenen te weten: gymnastiek, zwemmen, diploma A zwemmen, zaalvoetbal, fitness, bowlen, schaatsen en wandelen. Bij de meeste sportactiviteiten is een sportinstructeur/instructrice aanwezig die vanuit zijn/haar kunde en ervaring de eindverantwoordelijkheid heeft over de activiteit. Tevens heeft elke sportactiviteit een eigen coördinator die zitting heeft in het bestuur, regelmatig aanwezig is tijdens de activiteit en aanspreekpunt is voor de sporters, vrijwilligers en ouders/verzorgers.
Daarnaast zijn er bij de sportactiviteiten vele vrijwilligers die meehelpen om deze goed te laten verlopen. De vrijwilligers begeleiden de deelnemers onder andere bij het omkleden, tijdens het sporten en bij bepaalde oefeningen. Samen met de sportinstructeur/instructrice verzorgen deze vrijwilligers het programma van de sportactiviteit. Tevens zijn wij aangesloten bij de Nederlandse sportorganisatie voor mensen met een beperking, Gehandicaptensport Nederland. Dol Fijn is door SBB (voorheen Calibris) erkend als leerbedrijf onder nummer 100044011. Onze sportstichting is onder nummer 41001367 ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Dol Fijn is een erkend goed doel met ANBI status. (nr. 816638433)

Sportstichting Dol Fijn is een begrip geworden. In de wereld van mensen met een lichamelijke- en/of verstandelijke beperking in Drachten en omgeving is “hun” sportclub niet meer weg te denken.