Elke donderdag, van september t/m mei 1*
Plaats: Sportcentrum Drachten, Splitting 65, Drachten
Tijd: 17:00 tot 18:00 uur
Contributie: € 130,00 per seizoen 3*
Leeftijd: vanaf 6 jaar
   

Via onderstaande link komt u bij de sportbrief met daarin alle informatie over het zaalvoetbalseizoen 2022/2023

  Sportbrief Zaalvoetbal
   
Coördinator: Lucas Dries
   
  06 - 51 51 18 88 (Door de week bellen na 17:00)
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
   

1* behalve tijdens de vakantieperiode en op feestdagen.
3* Bij wedstrijden zal een toeslag van € 10,00 op de vervoerskosten worden berekend.

 


11e Hart in Friesland G-zaalvoetbaltoernooi

50522222 2188420958041365 18393764380803072 n 5

 

Afgelopen zaterdag 12 januari organiseerde Sportstichting Dol Fijn de 11eeditie van het Hart in Friesland G-zaalvoetbaltoernooi. Onder grote publieke belangstelling streden de 16 teams, verdeeld in 5 poules, om de 1steprijzen. 

Voor de toeschouwers op de tribunes was er de hele middag voldoende te beleven. "Ik kom hier heel graag kijken", vertelde een enthousiaste toeschouwer. "Iedereen doet er toe in het voetbalteam, je voelt en ziet dat spelers genieten en hun uiterste best doen.  Op een gegeven moment moest een team een penalty nemen, maar dat duurde 1 van de spelers van het andere team te lang en nam de penalty zelf maar op zijn eigen keeper. Hij scoorde en beide teams juichten.  Het is zo puur om te zien.”

In de hoogste poule ging het er echter wel wat fanatieker aan toe. Daar werd vaak op het scherpst van de snede gestreden. Hierin werd het 1steteam van het cp-voetbal van vv Dachten kampioen. Het 2eteam van vv Drachten eindigde als 2ein hun poule.

In de poule van Dol Fijn 2 haalden alle 3 de teams evenveel punten, maar Dol Fijn 2 had echter het beste doelsaldo en kon de 1steprijs ophalen. Het 1steen 3eteam van Dol Fijn  konden ondanks hun enthousiasme en inzet niet meestrijden om de hoogste plaatsen en werden respectievelijk 3een 2ein hun poules. 

Het toernooi werd ondersteund door Fonds Gehandicaptensport en kringloopwinkel Hart in Friesland. 

Henk de Jong, trainer van de Graafschap en net terug van een trainingskamp in Spanje, kwam in de loop van de middag alle teams nog even aanmoedigen en deed tevens de prijsuitreiking. Alle teams kregen als prijs een wedstrijdbal mee naar huis en de deelnemers kregen een gouden medaille als aandenken aan deze Hart In Friesland G-zaalvoetbaltoernooi.

(Foto's zijn gemaakt door Jan Tibbesma Fotografie)

10e Hart in Friesland G-zaalvoetbal toernooi

Zaterdag 27 januari organiseerde Sportstichting Dol Fijn de 10e editie van het Hart in Friesland G-zaalvoetbaltoernooi.

De opening van het toernooi werd verricht door wethouder Jos van der Horst van de Gemeente Smallingerland. De wethouder is tevens ambassadeur van de aangepaste sporten in Friesland en in dat kader opende hij deze jubileum editie van G-zaalvoetbaltoernooi in het Sportcentrum te Drachten. Voorafgaande aan het toernooi werden de deelnemende teams van Dol Fijn in het nieuw gestoken, dit werd mede mogelijk gemaakt door Veneboer Sport2000, Projoule en  Solar-Systemen.nl. Met de nieuwe kledij trokken de teams van Dol Fijn ten strijde.

image 2018 02 02 7

Meer dan 100 voetballers met een verstandelijke beperking in de leeftijd van 6 tot 75 jaar voetbalden volop in vijf poules en streden om de felbegeerde hoogste plaatsen. Echter, de verbroedering onder de deelnemende teams en de begeleiders was het hoogst haalbare. Als een team een speler tekort kwam door blessures of vermoeidheid, werd er even een speler geleend van een ander team. Het in grote getale aanwezige publiek genoot zichtbaar van de spelvreugde. Hoe dan ook, de deelnemende teams van Dol Fijn konden ondanks hun inzet niet meestrijden om de hoogste plaatsen, maar dat mocht de spelvreugde niet bederven.

image 2018 02 02 6

Jelmer Kooistra (Hart in Friesland) overhandigde alle deelnemers een beker als aandenken aan deze bijzondere editie van dit G-zaalvoetbaltoernooi.

 

 

Nieuwe tenue's voetballers Dol Fijn:

 

image 2018 02 02 8

 

Op de training van 25 januari werden de nieuwe tenues voor de voetballers overhandigd. Dit werd mogelijk gemaakt door de volgende sponsoren: 
 
Bert de Vries: Projoule (Energie- en installatieadvies)
Menno van Houten: Solar-systemen.nl Drachten (specialist in zonnepanelen)
Rene Veneboer: Veneboer Sport 2000 (Your profesional sportshop)