Zaterdag 27 januari organiseerde Sportstichting Dol Fijn de 10e editie van het Hart in Friesland G-zaalvoetbaltoernooi.

 

De opening van het toernooi werd verricht door wethouder Jos van der Horst van de Gemeente Smallingerland. De wethouder is tevens ambassadeur van de aangepaste sporten in Friesland en in dat kader opende hij deze jubileum editie van G-zaalvoetbaltoernooi in het Sportcentrum te Drachten. Voorafgaande aan het toernooi werden de deelnemende teams van Dol Fijn in het nieuw gestoken, dit werd mede mogelijk gemaakt door Veneboer Sport2000, Projoule en  Solar-Systemen.nl. Met de nieuwe kledij trokken de teams van Dol Fijn ten strijde.

Meer dan 100 voetballers met een verstandelijke beperking in de leeftijd van 6 tot 75 jaar voetbalden volop in vijf poules en streden om de felbegeerde hoogste plaatsen. Echter, de verbroedering onder de deelnemende teams en de begeleiders was het hoogst haalbare. Als een team een speler tekort kwam door blessures of vermoeidheid, werd er even een speler geleend van een ander team. Het in grote getale aanwezige publiek genoot zichtbaar van de spelvreugde. Hoe dan ook, de deelnemende teams van Dol Fijn konden ondanks hun inzet niet meestrijden om de hoogste plaatsen, maar dat mocht de spelvreugde niet bederven.

image 2018 02 02 5

Het toernooi werd ondersteund door Fonds Gehandicaptensport en kringloopwinkel Hart in Friesland.

Jelmer Kooistra (Hart in Friesland) overhandigde alle deelnemers een beker als aandenken aan deze bijzondere editie van dit G-zaalvoetbaltoernooi.

image 2018 02 02 3